Un docent pren una decisió per minut (Max Van Manen)
Un empresari pren cinc decisions diàries importants (Neus sanmartí)


domingo, 8 de abril de 2012


Quin concepte dinfant tinc?

Segons l’Article 1 de la Convenció dels drets dels infants, diu: “S'entén per infant tot ésser humà des del seu naixement fins als divuit anys d'edat, llevat que legalment hagi aconseguit abans la majoria d'edat”.

Per jo, un infant és un ésser que es troba en unes edats molt primerenques, en la qual està en ple desenvolupament on aprenen i coneixeran nous coneixements i adquisicions que seran les peces claus per al seu futur. Aprenen mitjançant l’observació i la imitació d’un model, que sol ser l’adult, tant la familia com l’escola.



Els primers anys de vida aprenen a utilitzar i emprar el llenguatge per, posteriorment, en anys posteriors aprendre a llegir i escriure.

Nosaltres com a adults i futures mestres hem de poder proporcionar als infants les eines, estris i les possibilitats adequades perquè es puguin desenvolupar de la millor manera possible.

Per tal de resumir-ho, podem dir que un infant és:

  • ·        Subjecte actiu de les seves accions i únic
  • ·       Ésser que es socialitza amb el seu entorn
  • ·        Portador d’una sèrie de valors i trets cultural
  • ·        Persona que té sentiments i emocions

Hi ha que dir, que la concepció d’infant que té un mateix variarà segons la cultura, jo tinc aquesta concepció i serà molt diferent a la que pugin tindre els habitants de l’Àfrica.

Amb l'experiència i el contacte amb els infants, anem canviant la concepció que tenim d'ells, per ampliar-la, modificar-la, etc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario