Continua la recerca de plans
de millora de l’etapa de 0-3 i fes una proposta sobre com dur a terme un
anàlisi dels mateixos.
Un pla de millora que tinc constància de la seva
existència però que no està publicat a la web és el que es porta a terme a l’escoleta
infantil de Fort de L’eau, escoleta on treballo i vaig fer les pràctiques.
Es un projecte de millora amb l’objectiu de
promocionar els patis donant-li un valor més educatiu i de benestar, ja que els
infants en el pati es senten bé, experimenten, observen i ho fan de manera més
relaxada si ho fan amb contacte amb la natura.
Per dur a terme aquest projecte es van aplicant
les coses a poc a poc, a dia d’avui ja han introduït l’hortet, la zona dels arbres
fruiters i el de les plantes aromàtiques.
Per exemple, en el cas de l’hortet, els infants
de 2-3 anys, van cada setmana amb petit grup i s’encarreguen de posar aigua,
observar com creixen els aliments i, quan arriba l’hora de collir-los, ells amb
l’ajuda de la mestre, són els encarregats de realitzar-ho. Desprès amb els aliments que han sembrat, fan
diferents receptes. Per exemple, el dia que varen recollir les patates, es va
fer una truita de patata on ells en varen menjar.
D’aquesta manera tan simple s’està donant
importància a l’esforç que requereix tot aquest procés i ajuda als infants a
veure don surten els aliments que, després, ells mengen.
La dinàmica per dur a terme aquestes activitats
amb els infants, considero que és la correcte, el fet de desdoblar el grup.
Anar a l’hortet amb petit grup facilita el treball ja que l’hortet no es de
dimensions molt grans i, a part d’això, es pot atendre millor als infants i l’explicació
que se’ls hi fa, la comprenen millor.
Aquí deixo unes quantes fotografies de l’hortet:
No hay comentarios:
Publicar un comentario